ömerf
2011 yılının Ocak ayı, bir telefon aldım Genel Müdürüm Mehmet Söztutan Bey’den. Mesai saati dışında, akşam saatleri. Mehmet bey direkt bir soru sordu, ‘bir yatak dergisi çıkaralım mı?’. Sorunun yanıtı için süre falan da vermedi, şöyle yaparız, böyle yaparız diye konuşurken bulduk kendimizi. O gece derginin ismi SLEEP WELL olarak belli olmuş, ertesi gün ise yepyeni bir heyecanla logo tasarımına başlamıştık bile. Nihayetinde sektörün önemli destekleri ve himmeti ile ilk sayımız 2011 Mayıs ayındaki INTERZUM KOLN fuarına yetiştirdik dergiyi. Sonra artarak devam eden bir trend, dergi içinde bir bölüm olarak tasarladığımız SLEEP TECH’in ayrı dergi olması ve nihayetinde de SLEEP WELL EXPO.

Mehmet Söztutan bey o Ocak gecesinde beni ararken buraları tasarlamış mıydı bilemem, ama itiraf etmeliyim ki ben bu günleri öngörmemiştim. Önemli bir zaman geçip de sektörü tanıyınca olabileceklere inandım, inandık. Gayret ettik, çalıştık, ve sektöre hizmet veren 3 önemli markanın bir parçası olduk: Sleep Well ve Sleep Tech Magazine ile Sleep Well Expo Fuarı. Bu markalar artık sektöründür, bir hayalin gerçeğe dönüşmesidir. Bir önceki sayıda bazı isimler saymış ve teşekkür etmiştim başlangıç adına. Ancak artık hangi birinize burada yer verebilirim bilemiyorum teşekkür ve minnet borçlu olduğum yüzlerce isim var. Hepinize teşekkür ederim. Gelelim Sleep Well Magazine için bu sayımızdan itibaren getirdiğimiz yeniliğe. Malum olduğu üzere yatak ve uyku ürünleri endüstrisinin ürünlerini sergilediği, sektör ve firma tanıtımlarının yapıldığı dergimiz Sleep Well baştan beri uluslararası hedefler sebebi ile İngilizce yayınlanmaktaydı. Bu süreç içinde mobilya mağazalarına ve özellikle otel satın almalarına da ulaştırılması, iç piyasada da etkin olabilmesi için derginin İngilizce -Türkçe yayınlanması talebi vardı. Bu talebi karşılamak üzere Ocak 2016 sayısı itibari ile Sleep Well Magazine artık İngilizce -Türkçe formatta yayınlanıyor. Bundan böyle iç piyasa ile daha sıcak bir iletişim kuracağımızı düşünüyoruz. Gelelim bir diğer konumuza ama aslında ana konumuz olan Sleep Well Expo fuarına. 22-25 Ekim 2015 tarihinde 2.sini gerçekleştirdiğimiz bu önemli buluşma her türlü yerel ve uluslararası sıkıntılı bir döneme denk gelse ve etkilerini güçlü şekilde hissetsek de oldukça verimli geçti. 5 binin üzerindeki profesyonel ziyaretçi, bu rakamın % 20 sinin 74 ülkeden gelen yabancı ziyaretçiler olması, son derece profesyonel görüşmelerin gerçekleştirilmesi, UTIB tarafından organize edilen yabancı alım heyetinin çok verimli ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etmesi, fuarın hep artı veren tarafları oldu. Fuarda ufak tefek problemler de yaşadık ve değerli katılımcılarımız ve ziyaretçilerimizin de dönem dönem uyarıları oldu. Hepsini not aldık ve düzeltmek üzere adımlar attık. Bu ikaz, kritik ve tavsiyeler bizim en büyük varlıklarımızdandır.

20-23 Ekim 2016 tarihinde yapılacak olan 3.Sleepwell Expo fuarı için şimdiden ciddi bir doluluk ve rezervasyon orasına ulaştığımızı müjdeleyebilirim. Hedefimiz 3.fuarın, ilk ikisinin çok daha üstüne bir katılımcı ve ziyaretçi sayısına ulaşması, daha etkin, daha enternasyonal ve daha bilinir olması . Biz sizlerle ele bu fuarı geleceğe taşıyacağız, birlikte yapacak çok işimiz var. Tüm okuyucularımızın yeni yılını tebrik ederim.

Saygılarımla
Ömer Faruk Görün